Obrazac OPZ-STAT-1

statističko izvješće o dospjelim, a nenaplaćenim potraživanjima

Autor: Ninoslav Crnički  |  Datum: 07.01.2020

Obrazac OPZ-STAT-1

OPZ-STAT-1 za 2019. godinu predaje se u 2020. godini i to u slijedećim rokovima:

Obveznici poreza na dohodak izvještaj će predavati do 29. veljače 2020. U izvještaju će biti navedeni dospjeli računi na dan 31. prosinac 2019. godine koji se nisu naplatili do dana podnošenja obrasca, odnosno do 29. veljače 2020. godine.

Obveznici poreza na dobit će izvještaj predavati do 30. travnja 2020. godine. U izvještaju će biti potrebno navesti sve dospjele račune na dan 31. prosinac 2019. godine, a koji neće biti naplaćeni na dan podnošenja izvještaja, odnosno oni računi koji neće biti naplaćeni na dan 30. travnja 2020. godine.

Obrazac OPZ-STAT-1 - statističko izvješće o dospjelim, a nenaplaćenim potraživanjima služi za evidentiranje i izvješćivanje svih nenaplaćenih računa do određenog datuma.

Obrazac se dostavlja elektronskim putem Poreznoj upravi putem sustava ePorezna.

Obveznici sastavljanja izvješća su porezni obveznici upisani u registar obveznika PDV-a koji na dan sastavljanja izvješća imaju evidentirana dospjela, a nenaplaćena potraživanja po osnovu isporuke dobara i usluga.

Rokovi za predaju Obrasca OPZ-STAT-1 u 2018. godini bili su:

Da li se znali da se podaci iz ePorezne mogu prebaciti u program "Evidencija nenaplaćenih potraživanja OPZ-STAT-1"?

DA, podatke za bilo koji period koje ste ili "ručno" upisali ili učitali preko XML datoteke možete učitati iz sustava ePorezna u program "Evidencija nenaplaćenih potraživanja OPZ-STAT-1". Učitane podatke zatim možete kroz program pripremiti za slijedeće izvještajno razdoblje i iste učitati u sustav ePorezna putem kreirane XML datoteke.

Više informacija o programu pročitajte u tekstu ispod.

Preuzmite DEMO verziju programa sa linka ispod i isprobajte ga u cijelosti - BESPLATNO je!

Preuzmite DEMO verziju programa OPZ-STAT-1

Najjednostavni način predaje Obrasca OPZ-STAT-1 u sustav ePorezna

Kako bi Vam olakšali evidentiranje i izvješćivanje nenaplaćenih potraživanja napravili smo program "Evidencija nenaplaćenih potraživanja" u kojem možete kreirati obrazac OPZ-STAT-1 za sve periode i kreirati XML datoteku za predaju obrasca u sustav ePorezna.

Program je vrlo jednostavan za korištenje, radi na svim WINDOWS operativnim sustavima (XP, Vista, 7, 8 i 10). Evidencija i izvješćivanje može se raditi za jednog ili više poreznih obveznika istovremeno (za knjigovodstvene servise).

U program možete "ručno" upisati nenaplaćene i djelomično plaćene račune ili iste možete samostalno učitati (importirati) iz vaših financijsko-knjigovodstvenih programa preko CSV datoteke koju vam mogu pripremiti vaši informatičari, tj. programeri (import je omogućen u PROFI verziji programa). Podaci se mogu učitati i iz sustava ePorezna u ovaj program tako da nije potrebno ponovno "ručno" upisaivati podatke (nenaplaćene račune).

Nenaplaćene i djelomično plaćene račune u svakom trenutku možete kroz program izmjeniti, brisati i upisivati nove. Svi upisani/importirani računi čuvaju se u bazi podataka tako da iste nije potrebno ponovo upisivati za sljedeće izvještajno razdoblje ako i dalje nisu plaćeni u cijelosti.

Obrazac OPZ-STAT-1 i pripadajuća XML datoteka kreira se za svako izvještajno razdoblje jednim klikom miša.

Upute kako učitati XML datoteku za Obrazac OPZ-STAT-1 u sustav ePorezna pročitajte na linku: Učitavanje XML datoteke (OPZ-STAT-1) u sustav ePorezna - upute


Cijena programa već od 300,00 kn + PDV.

Dostupne su sljedeće verzije programa:

U svim spomenutim verzijama iz pripremljenih podataka u programu možete kreirati obrazac OPZ-STAT-1 u papirnatom obliku (za ispis ili PDF) i u XML datoteci za predaju obrasca u sustav ePorezna.


Vršimo i uslugu prebacivanja vaših podataka iz EXCELA, CSV ili XML datoteka u program "Evidencija nenaplaćenih potraživanja".
Podatke možete i sami učitati (importirati) iz vaših knjigovodstveno-financijskih programa/aplikacija putem CSV datoteke (dostupno u PROFI verziji programa).

Upute za program možete preuzeti sa linka: Upute za program "Evidencija nenaplaćenih potraživanja - OPZ-STAT-1"

Isprobajte program i uvjerite se u jednostavnost kreiranja Obrasca OPZ-STAT-1 - preuzmite program na linku: DEMO - Evidencija nenaplaćenih potraživanja OPZ-STAT-1

Za više informacija o programu i/ili narudžbu kontaktirajte nas na e-mail: prodaja@innova.hr, telefon: 042/201 788, mobitel: 098/359 266


Dostupna je DEMO verzija u kojoj možete isprobati sve funkcionalnosti programa:

Isprobajte DEMO verziju i uvjerite se u jednostavnost, preglednost i funkcionalnost programa (DEMO verzija je besplatna i ne obvezuje vas na kupnju programa!)

DEMO verziju programa preuzmite na linku: DEMO - Evidencija nenaplaćenih potraživanja OPZ-STAT-1

Upute za instalaciju programa: Upute za program "Evidencija nenaplaćenih potraživanja - OPZ-STAT-1"

Za više informacija o programu i/ili narudžbu kontaktirajte nas na e-mail: prodaja@innova.hr, telefon: 042/201 788, mobitel: 098/359 266

Kako učitati XML datoteku za Obrazac OPZ-STAT-1 u sustav ePorezna?

XML datoteka za Obrazac OPZ-STAT-1 predaje (učitava) se u sustav ePorezna kao i svi ostali obrasci koji se dostavljaju putem XML datoteka.

Detaljne upute kako učitati XML datoteku za Obrazac OPZ-STAT-1 pročitajte na linku ispod:

Učitavanje XML datoteke (OPZ-STAT-1) u sustav ePorezna - upute

OPZ-STAT-1 Obrazac u Excel-u i PDF-u

Osim programa napravili smo i Obrazac OPZ-STAT-1 u EXCELU kojeg možete preuzeti sa linkova:

Preuzmite obrazac OPZ-STAT-1 u EXCEL formatu

Preuzmite obrazac OPZ-STAT-1 u PDF formatu

    

Upute Porezne uprave o načinu popunjavanja Obrasca OPZ-STAT-1 preuzmite sa linka:

Upute za Obrazac OPZ-STAT-1

    

Ostali EXCEL obrasci:

    

    

Na vrh